Stichting Het Overleg Dutch Law Firm Librarians  
     
Het Overleg

Doorzoek deze site met
   
Home Bijeenkomsten Agenda Publicaties Beroeps informatie Links Prikbord Contact

BIJEENKOMSTEN 15 JUNI EN 16 NOVEMBER 2001

Thema: EEN KWALITEITSHANDBOEK VOOR DE JURIDISCHE BIBLIOTHEEK
Bijeenkomst van het "Het Overleg", het platform voor bibliothecarissen, documentalisten en hoofden bidoc van advocaten- en notariskantoren en rechtsbijstandsverzekeraars in 2001, onder leiding van Leo A.F.M. Kerklaan, partner Holland Consulting Group.

Voorbereidend document gecombineerde bijeenkomsten

VERSLAG EN DOCUMENTATIE bijeenkomst 16 november 2001

Na de eerdere sessie op 15 juni waarin door Leo Kerklaan, partner bij de Holland Consulting Group, de basis beginselen van de kwaliteitsleer uiteen werden gezet, was het vrijdag 16 november de bedoeling om aan ons gereedschap mee te geven voor het maken van een eigen kwaliteitshandboek.

Dat is gelukt!
De opkomst was andermaal groot. Bij Nauta werden we door Karin Koning en haar collega's fantastisch ontvangen. Na een ontvangst met koffie en petits-fourtjes, waarbij er weer veel afgebabbeld werd, werden we door Leo een korte tijd onderwezen.
Daarna was het aan ons om, uitgesplitst in kleine workshops, een en ander aan de hand van een door het bestuur samen met Leo, eerder voorbereidde matrix, zelf nader in en aan te vullen.

Het bleek toch lastig te zijn, om van het enthousiast uitwisselen van ervaringen in de eigen bibliotheeksituatie te komen tot het destilleren van zakelijke werkprocedures.

Juist omdat veel processen zo herkenbaar zijn en ook omdat menig collega al menig procedure zelf had vastgelegd, was het opbouwen van een handboek aan de hand van een controleerbare gestandaardiseerde structuur minder makkelijk dan we dachten.
Opmerkingen als: "oh maar dat hebben we zelf al lang", bleken veelal gestoeld op een iets te optimistische kijk op het aanleggen en onderhouden van standaard procedurebeschrijvingen in de vorm van een echt kwaliteitshandboek.

Na de lunchpauze - waarin aan de heren van JWB.nl de gelegenheid werd gegeven hun nieuwe on line attenderingsservice te demonstreren - werden in de middag de bevindingen van de diverse workshops plenair besproken. Aan het einde van de dag, toog menigeen richting goed voorziene borreltafel met het vaste plan 2002 tot kwaliteitshandboek-jaar te maken.

We zijn benieuwd naar uw ervaringen!


Wilt u hier ook uw logo met hyperlink naar uw site? Laat het ons weten.

 

   
     

© 2001-2024 Het Overleg