Stichting Het Overleg Dutch Law Firm Librarians  
     
Het Overleg

Doorzoek deze site met
   
Home Bijeenkomsten Agenda Publicaties Beroeps informatie Links Prikbord Contact

Vacature Hoge Raad

Geplaatst door P. van Gaal (p.vangaal@vanveen.com) op 27-1-2014

Operationeel manager bibliotheek
(Functiegebouw Rijk; lijnmanagement, operationeel manager)
v/m 36 uur per week


Een uitdagende functie voor een informatieprofessional met bij voorkeur juridische kennis en ervaring.

De Hoge Raad der Nederlanden is als hoogste rechterlijke instantie in Nederland belast met de cassatierechtspraak op het gebied van het civiele recht, het strafrecht en het belastingrecht. De Hoge Raad is ook belast met een aantal bijzondere taken dat hem bij de wet is opgedragen. De procureur-generaal bij de Hoge Raad heeft als belangrijkste taak het geven van een onafhankelijk advies (‘conclusie’) aan de Hoge Raad hoe te oordelen in een aanhangig cassatieberoep. De directeur bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de (juridisch-) wetenschappelijke, administratieve en facilitaire ondersteuning aan de Hoge Raad, aan de procureur-generaal en het parket.

De bibliotheek ondersteunt de leden van raad, parket, wetenschappelijk bureau en de directie bedrijfsvoering bij de uitoefening van de hun opgedragen taken door het aanbieden van en attenderen op een grote collectie wetgeving, jurisprudentie en relevante literatuur (analoog en in toenemende mate digitaal). Het is onder meer de taak van de operationeel manager om de rol van de bibliotheek met betrekking tot informatievoorziening verder vorm te geven binnen het geheel van de wetenschappelijke ondersteuning. Een ander speerpunt is de exploratie van de nieuwe mogelijkheden die de voortgaande digitalisering bieden voor de ondersteuning van het werk van de Hoge Raad.


Functie-inhoud
- Is verantwoordelijk voor een optimale dienstverlening vanuit de bibliotheek.
- Is eindverantwoordelijk voor de collectievorming en –onderhoud.
- Draagt bij aan de strategische visie op de bibliotheek en kennismanagement.
- Is verantwoordelijk voor (door)ontwikkeling, innovatie en implementatie van de juridische informatievoorziening en is bekend met de daaraan gerelateerde ICT-ontwikkelmethoden en -technieken.
- Stelt jaarplannen en meerjarenplanningen inclusief begrotingen op.
- Beheert en is verantwoordelijk voor het bibliotheek budget.
- Draagt zorg voor adequate uitvoering, voortgang, afstemming en kwaliteit van projecten en de werkzaamheden binnen de bibliotheek.
- Is in staat medewerkers goed te begeleiden bij de (door)ontwikkeling van kennisniveau en vereiste competenties.
- Is in staat situationeel leiding te geven en te schakelen tussen diverse doelgroepen en medewerkers.Functie-eisen
- Een HBO-opleiding Informatiedienstverlening en -management of een vergelijkbare opleiding bij voorkeur aangevuld met een rechtenopleiding op academisch niveau. Relevante werkervaring en verworven kennis kan een van beide opleidingseisen vervangen.
- Ruime leidinggevende ervaring.
- Actuele kennis van en inzicht in de digitale mogelijkheden op het gebied van kennismanagement, informatieverzameling en collectiebeheer.
- Organisatiesensitiviteit.


Salaris
Afhankelijk van opleiding, ervaring en kennis zal inschaling plaatsvinden tot een maximumsalaris van € 4.380,72 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 B.B.R.A. 1984), exclusief 8% vakantiegeld.
Bovenop het salaris en vakantiegeld kunt u rekenen op een eindejaarsuitkering (8,3%). Het Rijk hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer. Bij het Rijk heeft u een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van uw arbeidsvoorwaardenpakket.

Informatie
Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met
de heer drs. Ä.R. Rotscheid, directeur bedrijfsvoering,
telefoonnummer 070 – 361 14 10 en bij de heer D.H. Dijkman,
tel. 070 - 361 14 57 (operationeel manager P&O) of bij de heer D. Scheepstra, tel. 06-14 44 66 48 (interim manager bibliotheek). Voor meer informatie over de Hoge Raad kunt u terecht op de website www.hogeraad.nl.

Sollicitatie
Uw schriftelijke sollicitatie met CV kunt u, onder vermelding van operationeel manager bibliotheek, voor 17 februari 2014 sturen naar de Hoge Raad der Nederlanden, t.a.v. de stafunit P&O, Postbus 20303, 2500 EH Den Haag.


Dit bericht is 5200 keer bekeken.


Gehele Discussie

Bericht Door Datum Views
Vacature Hoge RaadP. van Gaal27-01-2014

Plaats een reactie

Naam
E-mail
Onderwep
Bericht
Link
Link Titel
Beveiligingscode Dit is een beveiliging om het geautomatiseerd plaatsen van berichten tegen te gaan
Type het laatste cijfer over
 


Wilt u hier ook uw logo met hyperlink naar uw site? Laat het ons weten.

 

   
     

© 2001-2023 Het Overleg